Vegetarisk Paj

En vegitarisk paj med låg fetthalt och högre GI värde!



Pajdeg: 4 portioner

1,5 dl grahamsmjöl
1 dl rågmjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
1 kokt mosad potatis
1 dl valio lättmjölk

Fyllning:
4 st skivade tomater
10 centimeter hackad aubergine
6 färska champinjoner skivade
ev färsk basilika

Stanning:
3 ägg
1 1/2 dl lättmjölk
1 krossad vitlöksklyfta
Salt
Peppar

Gör såhär:

Sätt på ugnen, 225 grader. Mixa ihop ingredienserna till pajskalet, tryck ut den i en form, helst med löstagbar kant. Eftersom degen är superkladdig kan det vara bra att jobba med lite blöta händer. Nagga botten med en gaffel.
Förgrädda skalet cirka 8 minuter.

Lägg på tomater, champinjoner, aubergine och häll över stanningen. Grädda i 25-30min mitt i ugnen på 225grader.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0