Vegetarisk Paj
En vegitarisk paj med låg fetthalt och högre GI värde!
Pajdeg: 4 portioner
1,5 dl grahamsmjöl
1 dl rågmjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
1 kokt mosad potatis
1 dl valio lättmjölk
Fyllning:
4 st skivade tomater
10 centimeter hackad aubergine
6 färska champinjoner skivade
ev färsk basilika
Stanning:
3 ägg
1 1/2 dl lättmjölk
1 krossad vitlöksklyfta
Salt
Peppar
Gör såhär:
Sätt på ugnen, 225 grader. Mixa ihop ingredienserna till pajskalet, tryck ut den i en form, helst med löstagbar kant. Eftersom degen är superkladdig kan det vara bra att jobba med lite blöta händer. Nagga botten med en gaffel.
Förgrädda skalet cirka 8 minuter.
Lägg på tomater, champinjoner, aubergine och häll över stanningen. Grädda i 25-30min mitt i ugnen på 225grader.
Kommentarer
Trackback